www.danielreuss.com contactgegevens lijst met cd-opnames lijst van komende concerten achtergrondinformatie U zit nu in het Nederlandstalige gedeelte van de website. Klik op 'E' voor de Engelse versie. Click here for the english version of this website.
recensies etc.Pers

Cd Kanon Pokajanen, Arvo Pärt
Cappella Amsterdam
released November 2016 by Harmonia Mundi HMC905274

Bestellen

Over de live-uitvoering in Leiden, oktober 2015
"In de wat nuchtere akoestiek van de Stadsgehoorzaal in Leiden liet Reuss de Kanon toch geen moment inzakken. Huiveringwekkend zijn Pärts spaarzame theatrale effecten, zoals een traag crescendo gestut door aangehouden lage tonen of een door twee zangers gefluisterd ‘ontferm U’, steeds trefzeker uitgevoerd. "
NRC - Floris Don, 1 oktober 2015

Over de live-uitvoering in september 2015
"Ook in de Russische taal krijg je het idee de inhoud, het gebed, de smeking, de niet aflatende wil tot berouw, de diepe verering te vatten en te voelen; je raakt in trance. Cappella Amsterdam trekt de registers open om binnen te dringen. Enorme fortissimi in de evocatieve Introïtus; hoe God het volk IsraÎl door de Rode Zee leidt en de Farao laat verzinken in de golven. Het is alsof muren van water vanuit één meerstemmige mond op ons donderen. Dan klinkt het Heer ontferm U als de zang van een Sirene, hoog, ijl, als van verre. Tussen de verzen keren steeds die vaste aanroepingen die meestentijds een tedere, bijna breekbare sfeer oproepen in vaak klokkende bewegingen. Hoog laag, hoog laag, als eenheid in verscheidenheid. Soms domineren de hoge, transparante lijnen die de sopranen ademloos trekken als een lichtend spoor. Dan weer bronzen mannenstemmen. In Ode VI, die gaat over losbandigheid en duisternis, vertoeven de bassen in donkerste diepten. Gaandeweg voegen hoge stemmen in tot zachte, transparante harmonieën die Inzicht beloven. Volle, warme lijnen worden getrokken die steeds indringender aangezet worden in de vloed der vlammen (Ode VIII) en zacht uitdoven. Cappella Amsterdam heeft iets groots verricht!"
Leidsch Dagblad - Lidy van der Spek, 28 september 2015

'De Amsterdamse Waalse Kerk levert een gedroomde akoestiek. Maar het zijn Cappella Amsterdam en dirigent Daniel Reuss die Kanon Pokajanen verheffen tot een kluisterende affaire. Serene stemmen, peinzende stemmen, bedreigde stemmen.'
***** Volkskrant 4 november 2016 Guido van Oorschot